TR

DEN HAAG – Duizenden automobilisten lopen de kans in de financiële problemen te komen na een ongeval omdat ze niet verzekerd blijken te zijn voor de gevolgen van eigen letsel bij aanrijdingen.

De meeste bestuurders denken dat ze na het afsluiten van een WA-verzekering in samenhang met een ziektekostenpolis zijn ingedekt tegen de financiële gevolgen van een ongeluk. Dit blijkt veelal een misvatting, liet een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars dinsdag weten. De standaard WA-verzekering dekt in de praktijk slechts de gevolgkosten voor de passagiers en de onschuldige tegenpartij.

De bestuurder die het ongeluk veroorzaakt, is niet verzekerd tegen bijkomende kosten als kinderopvang tijdens een ziekenhuisopname, huishoudelijke hulp of het inkomensverschil dat ontstaat bij blijvende invaliditeit. Het probleem van de ontoereikende dekking doet zich naar schatting 25.000 keer per jaar voor.